School Time Edition by Katie - Kako rasporediti vreme?

2.9.15

- I evo ga... taaanaaanaaana!!! Drugi septembar. Vreme je za školu... Ne znam za vas, ali meni ono pitanje od gore stalno predstavlja izazove. Ove godine sam (nadam se) sve isplanirala kako treba, još samo da dobijem raspored za časove engleskog. Ovako, ovaj post sam planirala još pre nekoliko dana, ali ipak je bolje da ga uradim danas, ipak je prva nedelja, a kontrolni još nisu počeli ☺ 

- Ovako, najbitnija stavka za uspešno učenje je: dobro raspoređeno vreme. Pre svega, morate vrlo dobro da se oragnizujete. Ne kažem da treba da imate sve u minut, ali dobra organizacija je skoro odrađen posao, a mi želimo da taj posao bude zaista dobro odrađen. 





- Prvo bi trebalo da imate neki blokčić, svesku, planer, ili nešto poput toga, da biste zapisali vreme. Pomažu i sticky notes, ali me pomalo nerviraju. U to mesto bi trebalo da upišete nešto poput: ,,Kontrolni - matematika, petak, treći čas, jednačine''. Neka svaki predmet ima određenu boju, srpski plava, matematika zelena, engleski žuta... Najbitnije je da tu svesku nosite sa sobom u školu, kako biste mogli u tom trenutku da zapišete.



- Kada se vratite iz škole, uzmite notes i pregledajte sve što ste tokom časova zapisali. Ukoliko ima više od jednog predmeta počnite sa planiranjem. Ukoliko imate npr. tri predmeta, rasporedite ih prema nekim standardima koji su vama bitni. Na primer: srpski, fizika i biologija. Pogledajte koji vam je od tih predmeta najteži, iz kog predmeta imate najlošiji prosek, koji predmet ima zahtevnije gradivo itd.


- Ako idete na neke vannastavne aktivnosti, morate biti dobro organizovani, škola je na prvom mestu, ali vam je i trening isto bitan, tako da, morate se baš potruditi da vam je sve isplanirano. Ne očajavajte ako sutradan imate kontrolni i niste ni pipnuli knjigu, a ,,morate'' da idete na trening, ja ipak savetujem da bi lekcija do kraja trebalo da se nauči. 

- Ukoliko idete u školu prepodne, onda kada se vratite iz škole iščitajte lekciju i samo je ponovite. Uveče, posle treninga opet je pročitajte ali nemojte se zamarati ponavljanjem.

- Ako idete poslepodne u školu, a neka vannastavna aktivnost je ujutru, onda kada završite sa tim i kod kuće ponovite lekciju. Ukoliko ste to veče išli na trening, iskoristite čitavo to jutro za ponavljanje.

- Znam, ovaj post je bio kraći nego obično ali ovo je samo početak!!! Uživajte u planiranju ☺


You Might Also Like

0 comments